TÜRK KAĞAN
| Konu: Kafkas Kartalı Şeyh Şamil'in Sancağı-Silahları-Sözleri Paz Haz. 07, 2009 3:22 pm | |
| 138. yılında Şeyh Şamil'i Rahmetle anıyoruz, mekanı cennet olsun...
Şey Şamil in Sancağı
El Yazması Kuranı
Şeyh Şamil in ve arkadaşlarının silahları
Seyh Samil'den özlü sözler
"Allah güçlülerin başaramadığını bir zayıfa başartmaya kadirdir"
"İnsanların en soylusu Allah'tan en çok sakınandır"
"Allah'ın verdiği nimetlerle günah ve kötülük yolunda güç kazanmak ne kötüdür"
"Allah ile açık olsun-gizli olsun ilişkiniz edeb üzre olmalıdır."
"Arkadaşını affet; affettiğini hatırlama ve hatırlatma!.."
"Torunlarınıza bırakacağınız en büyük miras tevhid için savaşmak ve Allah kelamını yayma yolunda can vermeyi öğretmek olacaktır. Torunlarımız cihad günlerinde kuyruk değil baş olmalıdır."
"Ölümümüz bizi Allah'a kavuşturacağı için kutludur. Dünyaya geldik, Hakk'ın eserlerini gördük, gönülden vurulduk; emirlerindeki hikmete inandık. Hakk'a kavuşmamız olan ölümü de gönülden özlemeliyiz. Müslüman için bir vuslat ve mutluluk anı olan ölüm ancak kafirler için gerçek bir azaptır."
"Şehid ruhları yeşil kuş kanatları üzerinde Allah'a ulaşır. Allah yolunda kan dökünüz, yurdumuz için ölünüz ve şehid olmaya koşunuz !.."
Şamil, Kafkas dağlarının hürriyet güneşidir. Şamil, atalarımın öz be öz kardeşidir. Şamil’i bilmeyen atasını ne bilir? Şair diyor ki; Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır!
Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!
Ben de diyorum ki; Benim vatanımın sınırları Edirne’de başlayıp Kars’ta bitmez! Hazar’ımın hürriyet, hürriyet diye çırpındığı kıyılardan başlar, Taa Viyana kapılarında biter.
Ağlama ey gözleri bulutlu yar Kur, Aras coştukça, Tuna, Volga taştıkça Benim türkülerim söylenecek, Benim şarkılarım okunacak Hazar çalkalandıkça Benim AY-YILDIZLI BAYRAĞIM dalgalanacak
Sormayın kimlerdenem, haralıyam a dostlar Gönülden fırtınalı boralıyam a dostlar Kızıl bir kurşun aldım, yaralıyam a dostlar Ben bilirem Senin de eğninde ganlı bir libasın var Bu şarkılar, türküler Türkü söyler türküler Yaşar kalpte ülküler Bu ses aslan sesidir, bu ses bozkurt sesidir Bu ses, demir perdeyi damla damla eriten Katerina Petro’yu deli eden Şeyh Şamil’in sesidir!
Şeyh Şamil Türküsü
(KAFKAS KARTALI ŞEYH ŞAMİLE SELAM OLSUN)
Kalkacak göğe bir yumruk Şahadet geldiği vakit Taç olur verilen buyruk Şahadet geldiği vakit
Dört kılıçlı imam çıkar Düşmanı yerlere yıkar Yedi nesil biat eder Şahadet geldiği vakit
Surhayın yüzü soğuk Canımızdan canan büyük Gimride bir İmam verdik Şahadet geldiği vakit
Göründü görünmez hile Nara gelir suskun dile Huzur verir kutsal çile Şahadet geldiği vakit
Rüzgâr atlar yele verdi Kara mavzer bağır deldi Kama kını bulmaz oldu Şahadet geldiği vakit
Hak burda gerisi batıl Şanlı nesil sende katıl Harbe yürü ileri atıl Şahadet geldiği vakit
Divan divan ulu divan Şahlandı burda iman Silahımız yüce kuran Şahadet geldiği vakit
Şair : Selim Alacahan
Kafkas Kartalı
Savursa dağları korkunç fırtına, Yıkılsa gök kubbe,çökse sırtına, Bağlansa özgürlük ölüm şartına; Sular gibi akar, Kafkas kartalı! .. Kafkas’ın kartalı önderim Şamil, Ruhunuz şad olsun, bayrağım Şamil.
Şehidin kanıyla cehennem söner, Tufan sona erer, boralar diner, Aslanı görünce, ayılar siner. Ceylan gibi seker, Kafkas kartalı! .. Kafkas’ın kartalı, önderim Şamil, Ruhunuz şad olsun, bayrağım Şamil.
Burçta doğduk, kartallarla yaşarız, Çember değil doruk olsa aşarız, Seller gibi ininize taşarız, Şimşek gibi çakar,Kafkas kartalı! .. Kafkas’ın kartalı, önderim Şamil, Ruhunuz şad olsun, bayrağım Şamil.
Dökülen kanımız dönse denize, Milyonluk ordular vız gelir bize, Bir Çeçen yetişir yüz tanenize, Ateş gibi yakar, Kafkas kartalı! .. Kafkas’ın kartalı, önderim Şamil, Ruhunuz şad olsun, bayrağım Şamil.
Muhsin Özalp
| |
|
ülkü gülü/m KAĞAN
| Konu: Geri: Kafkas Kartalı Şeyh Şamil'in Sancağı-Silahları-Sözleri Paz Haz. 14, 2009 9:10 pm | |
| | |
|
bkrefe .
| Konu: Geri: Kafkas Kartalı Şeyh Şamil'in Sancağı-Silahları-Sözleri Paz Tem. 12, 2009 9:19 pm | |
| bilgiler için sağolasın ülküdaşım | |
|