alpurungu26 KAĞAN
| Konu: kız çocukları... Ptsi Şub. 01, 2010 6:38 pm | |
| kız çocukları...
Birgün bir Sahabi Allah Resulünün yanına gelerek cahiliye devrindeki insanlık dışı davranışı anlatmaya başladı;
"Ya Resulallah! Biz cahiliye devrinde kız çocuklarımızı diri diri gömerdik. Benim de bir kız çocugum vardı.Annesine,"bunu giydir,dayısına götürecegim" dedim. (kadın bunun ne demek oldugunu bilirdi.Cigerparesi evladı,biraz sonra bir kuyuya atılacak ve orada çırpına çırpına can verecekti. Ne var ki, kadının böyle bir canavarlıgın önüne geçme hak ve selahiyeti yoktu. Yapabilecegi tek şey,için için aglayıp gözyaşı dökmekti) Hanımım dedigimi yaptı.çocuk hakikaten dayısına gidecegini zannediyor ve cıvıl cıvıl koşuşuyordu. Elinden tutup daha önce kazıdıgım bir kuyunun yanına getirdim.ona kuyuya bakmasını söyledim. O tam kuyuya bakayım derken sırtına bir tekme vurdum ve onu kuyuya yuvarladım.
Adam bunu anlatırken, Allah Resulü ve yanındakiler hıçkıra hıçkıra aglıyordu. Orada oturanlardan birisi "be adam,resulallah'ı hüzün içinde bıraktın" deyince, Efendimiz adama, "bir daha anlat" dedi. Adam hadiseyi bir kere daha anlattı. Allah Resulünün gözlerinden süzülen yaşlar mübarek sakalından aşagıya akıyordu. Allah Resulü hadiseyi tekrar ettirmekle sanki şunu anlatıyordu:
"işte siz,islam'dan evvel böylediniz.tekrar tekrar anlattırdım ki, islam'ın size kazandırdıgı insanlıgı bir kere daha hatırlamış olasınız"
O diri diri gömülen kız çocuguna soruldugunda (81 tekvir,
hangi günah yüzünden öldürüldü diye!(81 tekvir,9)
alıntı | |
|